Kuchnia

mniam mniam

Burrito z jajecznicą i wołowiną tex mex - kuchnia+
Składniki:

2 czerwone cebule
0,5 kg zmielonej wołowiny
łyżeczka kolendry
łyżeczka kminu rzymskiego
łyżeczka papryki wędzonej
łyżeczka papryki słodkiej
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta cynamonu
pomidor
papryka jalapeno
sałata
20 dkg sera cheddar
3 jajka
opakowanie placków tortilli
2 gałązki kolendry
Przygotowanie:
Jedną cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię razem z mięsem. Smaż na suchej patelni.
Kolendrę, kmin, paprykę wędzoną, paprykę słodką, sól, pieprz i cynamon utrzyj w moździerzu i dodaj do mięsa.
Przygotuj warzywa do burrito. Pomidora, cebulę i paprykę jalapeno pokrój w kostkę.
Sałatę pokrój w drobne paski.
Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Z patelni ściągnij usmażoną wołowinę i usmaż jajecznicę.
Na placek tortilli nałóż ser, ciepłe mięso, jajecznicę, cebulę, pomidora, sałatę oraz jalapeno. Następnie dodaj kolendrę, zawiń placek i zgrilluj na patelni. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation