Kuchnia

mniam mniam

Grzyby duszone w maślance z katalońską grzanką - kuchnia+
Składniki:

2 garści kurek
garść kapeluszy podgrzybków
5 ciemnych pieczarek portobello
masło
3 cebule szalotki
pół główki czosnku
kilka liści laurowych
gałązka rozmarynu
szczypta soli
2 szczypty pieprzu
łyżka sosu sojowego
garść świeżego jarmużu
150 ml maślanki
Grzanki:
chleb razowy
ząbek czosnku
pomidor
szczypta soli
łyżka oliwy
Przygotowanie:
Na patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, pół główki czosnku, kilka świeżych liści laurowych, rozmaryn i 3 łyżki masła.
Następnie dodaj kurki, podgrzybki i pieczarki. Całość przypraw solą, pieprzem sosem sojowym. Dodaj jarmuż. Gdy warzywa się podsmażą, wyłącz ogień i dolej śmietankę.
Kromki chleba ugrilluj i natrzyj ząbkiem czosnku i dojrzałym pomidorem. Następnie posyp solą i skrop oliwą. Podawaj z grzybami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation