Kuchnia

mniam mniam

Tatar z łososia z sałatką z zielonego ogórka - kuchnia+
Składniki:

filet z surowego łososia
cebula czerwona
ogórek
kawałek imbiru
2 łyżki czarnego uprażonego sezamu
2 łyżeczki sambal oelek
2 łyżki sosu sojowego jasnego
awokado
limonka
gałązka świeżej kolendry
krakersy solone
garść skorup i głów z krewetek
ząbek czosnku
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Wyczyść filet, pokrój go w drobną kostkę i przesyp do miski.
Ogórka bez gniazd nasiennych oraz cebulę posiekaj i dosyp do miski. Dodaj starty imbir i uprażony sezam. Całość dopraw sambalem, sosem sojowym i dobrze wymieszaj.
Na patelnię włóż skorupy, głowy z krewetek i upraż. Dodaj czosnek. Gdy krewetki się zaczerwienią, dodaj masło.
Następnie zdejmij z patelni krewetki i czosnek, a na aromatycznym maśle podsmaż krakersy. Smaż krakersy do momentu, aż wchłoną masło.
Tatar przełóż do miseczek i podawaj z krakersami, pokrojoną limonką oraz awokado pociętym w plasterki. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation