Kuchnia

mniam mniam

Pyzy z warzywnym nadzieniem - kuchnia+
Składniki:

Ciasto:
20 g drożdży
0,5 szklanki mleka
łyżka cukru
szczypta soli
500 g mąki krupczatki
3 łyżki mąki krupczatki – odstawiamy na 20 min. do wyrośnięcia
Farsz:
papryka żółta
papryka czerwona
czerwona cebula
marchew
brokuły
3 łyżki oliwy
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
2 łyżki octu winnego
2 łyżki octu balsamicznego
łyżka sosu sojowego
łyżka miodu
drewniany koszyk z pokrywką i gaza
Przygotowanie:
Do miski wsyp drożdże i dolej ciepłe mleko. Dodaj sól i cukier. Dosyp mąkę i zagnieć ciasto. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotuj farsz. Papryki, cebulę, marchew i brokuły posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dolej ocet winy, ocet balsamiczny, sos sojowy i miód. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kulki i rozwałkuj. Następnie na placek nałóż farsz i uformuj kulkę. Drewniany koszyk połóż na garnek w którym gotuje się woda, wyściel gazą i włóż pyzy. Pyzy gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation