Kuchnia

mięcho

polędwiczki z musem z avokado na francuskim talerzyku

Składniki:

1/2 kg polędwicy wieprzowej,
2 szt avokado,
4 łyżki serka ricotta
6 plastrków szynki parmeńskiej
1 łyżeczka musztardy ostrej
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
1/2 opakowania ciasta francuskiego
3 łyżki oliwy



Z francuskiego ciasta wykrawamy talerzyki. Foremka powinna być raczej spora.



układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy ok 10 min w 200 C



polędwiczki kroimy na słupki 5-6 cm, oprószamy solą i pieprzem i owijamy szynką parmeńską, spinamy wykałaczką



każdy kawałek obsmażamy na patelni z wszystkich stron i układamy w naczyniu żaroodpornym
pieczemy w piekarniku ok 30-40 min w temperaturze ok. 170 C



w miseczce rozdrabniamy widelcem avokado, dodajemy musztardę, ricottę, sok z cytryny, sól i pieprz
mus powinien być delikatny, lekko kwaskowy i pieprzny
na talerzyku układamy gotowe mięso i dekorujemy musem, Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation