Kuchnia

mięcho

Płaczący Karczek


Płączący Karczek
Płączący Karczek


Mięso


Składniki:


60 dag karczku
5 średnich cebul
grubo mielony kolorowy pieprz
1 łyżka przyprawy do grilla
1 łyżka suszonego oregano
2 łyżki słodkiej papryki
sól


Sposób przygotowania:

Karczek płuczemy, osuszamy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm. Mięso delikatnie rozbijamy i przyprawiamy do smaku przyprawą do grilla, solą, papryką, oregano i pieprzem. Przyprawione mięso obsmażamy na patelni z dwóch stron. Cebule średnio drobno kroimy i dusimy na oleju przez około 20 minut. Usmażone kotlety przekładamy cebulką i dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Gotowe mięso podajemy z ryżem i surówką z kapusty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation