Kuchnia

mięcho

PIECZEŃ BAWARSKA

Składniki:


1 kg mielonego mięsa wieprzowego, może być łopatka
około 30 dag białej kiełbasy parzonej
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 kwaśne jabłka
2 garści grzanek, pokrojonych w kostkę
2 jajka
3 łyżki majeranku
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
sól
pieprz
łyżka oleju




Wykonanie:

1. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.
2. Z kiełbasy usuń osłonkę i pokrój w większą kostkę.
3. Do mięsa wbij jajka, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, grzanki, kiełbasę i usmażoną cebulę.
4. Na końcu dodaj jabłka pokrojone w kostkę.
5. Wyrób masę.
6. Następnie mięsną masę przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem.
7. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około godzinę, następnie zmniejsz temp. do 180 stopni i piecz jeszcze przez 20 minut.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation