Kuchnia

mięcho

Pulled pork
Składniki :
1 - 1,2 kg łopatki wieprzowej bez kości
4 łyżki oleju
0,2 l piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody
3 gwiazdki anyżu
pieprz w ziarenkach
ziele angielskie
liście laurowe
owoce jałowca
3 łyżki sosu sojowego
4-5 ząbków czosnku
1 mała kora cynamonu
2 łyżki miodu
2 pomidory
2 jabłka
Przygotowanie :

Do miski wlej olej, piwo, sos sojowy oraz miód. Wsyp wszystkie przyprawy oraz posiekany czosnek i wymieszaj składniki. Mięso włóż do marynaty. Dokładnie nasmaruj, przykryj folią i odstaw do lodówki na całą noc.

Do naczynia żaroodpornego (najlepiej z pokrywką) przełóż mięso. Wlej marynatę. Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidory i jabłka. Przykryj pokrywką i zawiń szczelnie folią. Wstaw do piekarnika w temperaturze 100 stopni na 10 godzin.

Po upieczeniu ostaw mięso na 1 godzinę. Dwoma widelcami rozerwij idealnie miękkie mięso na włókna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation