Kuchnia

Masterchef I

agnieszka radi–sulikowska: grzanki z tapenade i papryczkami padrones

składniki na 6 przekąsek:
1 ciabatta lub pieczywo typu ciabatta
120 g czarnych oliwek bez pestek
4 anchois
1 łyżka oliwy extra vergine
250-300 ml oleju do smażenia
świeżo zmielony pieprz czarny
18 papryczek padrones

ciabattę kroimy w poprzek, układamy na blasze i rumienimy w piekarniku w temp. 180 stopni.

przygotowujemy tapenade: oliwki siekamy drobno i rozcieramy z osączonymi z oleju anchois na gładką masę . dodajemy oliwę i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

padrones smażymy na głębokim tłuszczu aż się zarumienią, następnie odsączamy.

zrumienione pieczywo smarujemy pastą tapenade, na wierzch układamy papryczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation