Kuchnia

pasty, serki, sosy

Pasta z fasoli i papryki

Składniki:

1 i 1/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (lub 1 puszka);
2 czerwone papryki;
6 sztuk suszonych pomidorów;
1 ząbek czosnku;
garść świeżej natki pietruszki;
1/2 drobno posiekanej cebulki;
sól, pieprz, papryka chili, mielony kumin.
Przygotowanie:

Papryki upiec w piekarniku i obrać ze skórek. Pozbyć się gniazd nasiennych. Ugotowaną fasolę i papryki zmiksować dokładnie blenderem. Następnie dodać czosnek, suszone pomidory, przyprawy i dalej miksować, uważając aby zostawić fragmenty suszonych pomidorów. Na koniec wymieszać z posiekaną cebulką. Smarować pastą pieczywo, naleśniki, podawać do hamburgerów lub innych dań głównych. Sprawdza się jako dip do warzyw lub nachosów.

Polecam to połączenie: kilka gryczanych naleśników posmarowałam tą pastą i nafaszerowałam podsmażonymi pieczarkami na cebulce ze szpinakiem i pomidorami (przyprawy: pieprz, oregano, cząber, lubczyk, wędzona papryka, chili, natka pietruszki) – bomba!

http://www.oatmealandfigs.pl/pasta-z-fasoli-i-papryki/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation