Kuchnia

pasty, serki, sosy

Pasztet ze słonecznika i kaszy jaglanej

Składniki:

1/2 szklanki słonecznika uprażonego na suchej patelni na złoty kolor

1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

1 cebula pokrojona w kostkę i usmażona

1 duży ząbek czosnku usmażony razem z cebulą (dodajemy pod koniec smażenia)

1 łyżeczka agaru

1 szklanka bardzo gorącej wody

1 łyżeczka przyprawy warzywnej

sól i pieprz do smaku



Wykonanie:

Wszyskie składniki miksujemy w blenderze, gdy są jeszcze gorące. Tylko wtedy zmiksują się naprawdę dokładnie na jednolitą masę a agar je połączy. Możemy też zagotować agar w szkance wody, przez ok. 3-4 min i potem dodać do blendera. Po zmiksowaniu wylewamy do naczynia, przkrywany folią a następnie wstawiamy do lodówki.

http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pasztet-ze-slonecznika-i-kaszy-jaglanej/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation