Kuchnia

pasty, serki, sosy

Podstawowa pasta ze słonecznika

Składniki na średni słoik:
100g ziaren słonecznika
50g pestek dyni
1 duży ząbek czosnku
1 łyżeczka płatków drożdżowych (bezglutenowych)
1 łyżeczka zmielonych pomidorów suszonych
woda lub olej (jeśli potrzeba do uzyskania żądanej konsystencji)
sól, pieprz

1. Słonecznika i dynię zalej wodą i zostaw na noc do namoczenia.
2. Namoczone ziarna odcedź i przepłukaj, przełóż do pojemnika blendera (blender ręczny zdecydowanie da rade).
3. Dodaj ulubione dodatki i przyprawy, zmiksuj dodając w miarę potrzeby wody lub oleju.
4. Podawaj na razowym chlebie, smacznego!

http://ervegan.com/2014/08/podstawowa-pasta-ze-slonecznika/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation