Kuchnia

pasty, serki, sosy

JAGLANY PASZTET BEZ PIECZENIA

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/4 szklanki wody
1 łyżka ziaren amarantusa
1/2 cebuli
1/4 dużej papryki
koperek, natka pietruszki
jajko (można 2)
oliwa z oliwek

Jajko (jajka) gotujemy na twardo. Kaszę i amarantus gotujemy (razem) do miękkości w wodzie. Cebulę i paprykę kroimy na drobne kawałki i lekko podsmażamy na patelni. Pod koniec gotowania dodajemy do kaszy – gotujemy je razem do wchłonięcia wody. Powinniśmy osiągnąć gęstą konsystencję, ale nie sypką kaszę. Całość przekładamy do miski i mieszamy z drobno posiekanymi koperkiem i natką pietruszki.

Pojemnik lub blachę smarujemy oliwą z oliwek, jajko kroimy na ćwiartki. Wykładamy połowę masy. Na niej, wzdłuż, układamy ćwiartki jajka i przykrywamy pozostałą porcją masy. Uderzamy pojemnikiem lub blaszką o blat, aby masa się zbiła. Pozostawiamy do ostudzenia, a następnie chowamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc) – do całkowitego zastygnięcia.

http://dziecisawazne.pl/7-przepisow-na-wartosciowe-sniadania-nie-tylko-dla-dzieci/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation