Kuchnia

pasty, serki, sosy

Krem fasolowo-bakaliowy

Składniki:
1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli,
2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich,
1 szklanka daktyli niesiarkowanych (wcześniej namoczonych)j),
0,5 szklanki suszonych śliwek niesiarkowanych (wcześniej namoczonych),
1-2 łyżki kakao lub karobu,
1 łyżeczka cynamonu,
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1 łyżeczka mielonej wanilii.
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Gotowe :-)

Smacznego !

Wskazówki:

Z kremu można zrobić trufle, formując niewielkie kulki i obtaczając je w kakao/ karobie.
Krem świetnie sprawdza się jako nadzienie do naleśników.
Konsystencję kremu można zmienić, dodając do niego nieco wody lub mleka roślinnego.

http://ammniam.pl/krem-fasolowo-bakaliowy/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation