Kuchnia

pasty, serki, sosy

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM

2 jajka
szczypiorek/kiełki rzodkiewki
sól/pieprz
olej kokosowy (opcjonalnie)

Jajka wkładamy do zimnej, mocno osolonej wody (jeśli pękną w trakcie gotowania - białko się nie rozleje) Gotujemy na twardo - 8 minut od zagotowania wody. Odlewamy gorącą wodę (po wystudzeniu świetnie nadaje się do podlewania kwiatów), zalewamy zimną wodą, obtłukujemy węższy "czubek" jajka i zostawiamy na kilka minut w wodzie. Dzięki temu zabiegowi skorupka zejdzie bez problemu i nie zostanie na niej połowa białka (nie cierpię gdy tak się dzieje!).

Jeszcze ciepłe jajka obieramy i miksujemy ręcznym blenderem. Jeśli chcecie i możecie dołożyć dodatkowy tłuszcz do posiłku, dodajcie do jajek olej kokosowy, ale szczerze - dla mnie nie ma różnicy ani w smaku, ani w konsystencji, więc wolę zjeść dodatkową łyżkę masła migdałowego :) Szczypiorek i/lub kiełki drobno siekamy, dodajemy do pasty, doprawiamy solą i pieprzem

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/pasta-jajeczna-ze-szczypiorkiem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation