Kuchnia

pasty, serki, sosy

Bezglutenowy ser z migdałów i siemienia lnianego

Składniki
namoczone migdały bez skórki - 1 i 1/2 szklanki
sok z cytryny - 6 łyżek
ocet jabłkowy - 1 łyżka
siemię lniane - 1 i 1/2 łyżki
olej - 1/3 szklanki
płatki drożdżowe - 1/3 szklanki
przyprawa warzywna - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
przyprawa śródziemnomorska - 1 łyżeczka
pieprz ziołowy - do smaku

Instrukcje
Wykonanie:

Migdały moczymy przez 24 godziny, następnie gotujemy ok 1-2 min. i obieramy ze skórki.

Wszystkie składniki dobrze miksujemy w robocie kuchennym.

Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą warzywną w proszku i przyprawą śródziemnomorską.

Papier do pieczenia smarujemy olejem i posypujemy przyprawą śródziemnomorską oraz płatkami ostrej papryki, formujemy kulkę na papierze obtaczając ją w przyprawie.

Pieczemy w temp. 170C(325F) ok. 30-40min.

Porcja na dwie osoby.

http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/ser-z-migdalow-i-siemienia-lnianego/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation