Kuchnia

tarty wytrawne, zapiekanki, pizze

Szybka i lekka pizza z rukolą

Składniki:
1 opakowanie rukoli
parmezan
1 opakowanie szynki prosciutto crudo
2 szklanki mąki
3/4 szklanki letniej wody
drożdże
sól
cukier
sos pomidorowy
pomidorki koktajlowe do dekoracji


Wykonanie:

Ciasto na pizzę przygotowujemy tak samo jak w przepisie na pizzę śniadaniową.

Rozwałkowujemy je i formujemy pizzę prostokątną lub okrągłą.

Ciasto pieczemy w 220 stopniach przez ok. 10 minut, następnie wyjmujemy je, smarujemy sosem pomidorowym i ponownie pieczemy przez kilka minut.

Na tak przygotowany, gorący spód układamy umytą i osuszoną rukolę, plasterki szynki (pocięte na mniejsze kawałki) i tarty parmezan. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation