Kuchnia

tarty wytrawne, zapiekanki, pizze

zapiekanka z tortellini

Przygotowanie: 40 minut
Koszt: zerowy

Składniki:
250g tortelloni z ricottą i szpinakiem
6 pieczarek
pół puszki groszku zielonego
jakieś pół kostki sera soft cheese z masłem i truflami - Lidl
sól morska gruboziarnista
pieprz
margaryna do smarowania naczynia żaroodpornego

Tortelloni gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzam.

Pieczarki myję, siekam na drobno. Groszek odcedzam.

Naczynie smaruję tłuszczem.
Wkładam najpierw makaron, podsypuję groszkiem i pieczarkami, doprawiam pieprzem. Posolę na końcu - po wyjęciu.
Wierzch zapiekanki pokrywam kawałkami sera, piekę w 180 stopniach z termoobiegiem 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation