Kuchnia

Słono

Sałatka ziemniaczana z zielonym akcentem

Składniki
6 ugotowanych ziemniaków
puszka zielonego groszku
2 niewielkie czerwone cebule
garść rukoli
8-10 koktajlowych pomidorków
łyżeczka ostrej musztardy
łyżka majonezu
2-3 łyżki naturalnego jogurtu
łyżeczka suszonego majeranku
sól, pieprz
zioła prowansalskie do smaku
100 g koziego twarogu
Sposób przygotowania
Ziemniaki kroimy w plastry i wrzucamy do płaskiej miski. Dodajemy osączony groszek, sparzoną i pokrojoną w cienkie talarki cebulę, połówki pomidorków, porwane listki rukoli. Lekko mieszamy. Polewamy dressingiem zrobionym z musztardy, majonezu, jogurtu i przypraw. Posypujemy rozkruszonym serem.

Przepis i zdjęcie -> przepisy.magazyn-kuchnia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation