Kuchnia

Słono

Najlepsza sałatka imprezowa

Składniki:

1 średniej wielkości kalafior
3 pomidory
5 jajek
2 łyżki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku (opcjonalnie)
sól i pieprz do smaku

Kalafior gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy i dzielimy na małe kawałki.
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do wystygnięcia. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, to samo robimy z wystudzonymi, obranymi jajkami. W dużej misce mieszamy kalafior z pomidorami i jajkami.
Robimy sos. Łączymy ze sobą śmietanę, majonez i rozgnieciony ząbek czosnku. Mieszamy z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można do sałatki dodać też drobno posiekana pietruszkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation