Kuchnia

Słono

Hreczniaki - kotlety z twarogu i kaszy gryczanej

Składniki:
250g kaszy gryczanej (u mnie prażona, 2 torebki)
300g mielonego twarogu
2 ekologiczne jajka
garść posiekanej natki pietrkuszki
tarta bułka
pieprz, sól
olej do smażenia
Kaszę ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z twarogiem, jajkami, i natką. Potraktować to przez kilka minut blenderem lub przecisnąć przez maszynkę do mięsa. Doprawić. Jeśli masa jest zbyt rzadka to dodać trochę bułki tartej.
Z masy lepić małe kotlety, otoczyć je w bułce i smażyć z obu stron na niedużej ilości oleju (polecam do tego celu olej ryżowy).
Podawać z sosem grzybowym, sałatą lub/i innymi dodatkami.

Przepis i zdjęcie -> kuchennynajzel.blogspot.co.uk
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation