Kuchnia

Słono

Sałatka w azjatyckim stylu z kurczakiem i brokułami

Składniki (2 porcje):
1 pierś z pieczonego kurczaka (lub inne kawałki mięsa)
50g makaronu ryżowego
100g brokułów
1 papryczka peperoni
1 łyżeczka octu (ryżowego lub sok z limonki)
1 łyżeczka sosu rybnego (może być sojowy)
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki oleju sezamowego
Przygotowanie:
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Możemy go połamać przed gotowaniem lub pokroić, gdy jest już gotowy. Brokuły gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie bez przykrycia, dzięki czemu nie stracą koloru i będą intensywnie zielone. Przestudzone brokuły dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do rozdrobnionego makaronu. Kurczaka kroimy w kostkę na jeden kęs. Peperoni siekamy bardzo drobno. Z octu, sosu rybnego, oliwy z oliwek i oleju sezamowego przygotowujemy sos. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Przepis i zdjęcie -> tomekgotuje.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation