Kuchnia

Zdrowo - kolorowo

Rabarbarowe crumble
Składniki na 2 porcje

2 rabarbary

4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej

1 łyżka mąki kokosowej

1 łyżka oleju kokosowego

1 łyżka wiórek kokosowych

1 łyżka orzechów włoskich

1 łyżeczka miodu

1 łyżka stewii lub brązowego cukru

Sposób przygotowania

Jaglankę gotujemy wg tego przepisu

Formę do pieczenia smarujemy odrobiną oleju kokosowego

Rabarbary myjemy i kroimy w podobnej wielkości kostkę i przenosimy do natłuszczonej blachy i posypujemy stewią, ilość w zależności jak słodko lubicie, ale w przypadku rabarbaru 1 łyżka to minimum :)

Ugotowaną i lekko wystudzoną jaglankę mieszamy z olejem kokosowym, łyżeczką miodu, wiórkami kokosowymi, mąką kokosową lub zmielonymi płatkami migdałów, rozbitymi orzechami włoskimi

Następnie naszą kruszonką posypujemy rabarbar, piekarnik nastawiamy na 170 stopni na termoobieg i pieczemy około 15-20 minut :)

Najlepiej smakuje na ciepło! :)))

Wartości odżywcze

wartość energetyczna 233,7 kcal
węglowodany 25,2 g
białka 4,5 g
tłuszcze 13,3 g
błonnik 5,6 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation