Kuchnia

pasty, serki, sosy

Wegańska pasta cytrnowo-bazyliowa z groszku i awokado

100 g mrożonego groszku
60 g awokado
70 g cukinii
garść świeżej bazylii
2 łyżki soku z cytryny
skórka otarta z 1/2 cytryny
1/3 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz

Do gotującej się wody wrzucamy groszek oraz plastry cukinii, gotujemy około 5 minut, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Do ugotowanych warzyw dodajemy kawałki awokado (koniecznie dojrzałego, miękkiego), świeżą bazylię, sok, oraz skórkę z cytryny, doprawiamy odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Całość blendujemy dokładnie na gładką pastę.

http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/2015/04/weganska-pasta-cytrynowo-bazyliowa-z.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation