Kuchnia

Przepisy

ZUPA SZCZAWIOWA
Składniki- 4 porcje
15 gramów oliwy, lub masła 3 lyżeczki
1 czubatych łyżeczek vegety TM, lub kostka kupionej
0.6 litra wody
1 kawałki marchwi, najlepiej młodej
1 kawałki pietruszki, młodej korzeń
0.3 litra szczawiu ze słoika, konserwowy
1 ząbka czosnku
80 g cebuli
3 czubate łyżki śmietany 18% lub jogurtu
3 jajka
Czas całkowity 30min

Przygotowanie
1. wrzuć cebule i ząbek czonku i posiekaj 5s/obr 3
2. dus na oliwie 2.30 min / ob 2/ Varoma
3. dodaj marchewke i pietruszke
4. zmiksuj je 9s/ob 5
5 dodaj szczaw ze słoika i kostkę lub vegetę TM oraz wode. Powieś koszyczek z jajkami
6. gotuj 10 min/100 stopni/ 2 ob
7. dodaj smietane lub jogurt i zmiksuj dla efektu krem 5s/ 8 ob
8. dodaj ryż na talerze i nalej zupe
9 pokroj jajko i dołoż
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation