Kuchnia

Przepisy

Kotlety z kalafiora

Składniki

1 nieduży kalafior
2 cebule
3 łyżki kaszy manny
3 łyżki bułki tartej
2 małe jajka
100g żółtego sera
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
Pieprz czarny
łyżeczka suszonych pomidorów
szczypta kuminu
majeranek
curry
olej do smażenia
bułka tarta + sezam do obtoczenia

3-4 os. 30 min średnie tanie
Przygotowanie

Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, ostudzić.
Ser zetrzeć. Natkę pietruszki posiekać. Czosnek posiekać.
Do kalafiora dodać cebulę, jajka, ser, mannę i bułkę, wymieszać, doprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce wymieszanej z sezamem, smażyć na rumiano z obu stron na oleju.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation