Kuchnia

Przepisy

Spaghetti z kurkami i porem

200 g kurek
50 g masła
świeży tymianek
świeży rozmaryn
125 ml słodkiej śmietany 18%
3 łyżki kwaśniej śmietany
250 g makaronu spaghetti
starty parmezan
sól, pieprz

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Por myjemy i kroimy w piórka.
Kurki czyścimy, osuszamy, większe kroimy na mniejsze części.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy porwane gałązki tymianku i rozmarynu, chwilę podgrzewamy by puściły aromat, wrzucamy pora, szklimy. Oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy kurki, dusimy do ich miękkości, powoli dodajemy obie śmietany (tak by się nie ścięły). Doprawiamy do smaku.
Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie (delikatnie) łączymy, podajemy ze startym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation