Kuchnia

Przepisy

Kotleciki z kapusty i kaszy jaglanej

kapusta biała 1/2 małej główki
kasza jaglana 1/3 szkl.
papryka czerwona 1/2
cebula 1 średnia
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna ok. 4-5 łyżek
sól, pieprz

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Kapustę należy poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować ok 30 min, aż będzie miękka. Odcedzić i przestudzić. Odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Kaszę jaglaną przepłukać na sitku, a następnie gotować pod w osolonej wodzie ok. 15 min Ugotowaną kaszę dodać do kapusty.
Cebulę i paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski razem z przyprawami i mąką. Wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki i ułozyć je na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 40 - 45 min w 180 stopniach, aż się zarumienią z jednej i z drugiej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation