Kuchnia

Przepisy

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka | Palce Lizaćskładniki:

1 i 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mała cebula
2 średnie ziemniaki
1 litr wywaru z warzyw
1/2 szklanki mleka
śmietana do zupy
sól, pieprz, ulubione przyprawy
przyrządzanie:

Masło i oliwę roztopić na patelni. Dodać cebulę, zeszklić. Dodać czosnek i smażyć przez kilka sekund.
Ziemniaki ugotować w osobnym naczyniu.
Bulion podgrzać, dodać ziemniaki i zawartość patelni.
Dodać ugotowaną ciecierzycę.
Gotować przez około 10 minut. Dodać przyprawy.
Dokładnie zmiksować na gładki krem w stojącym blenderze, dodać mleko i kremówkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation