Kuchnia

Przepisy

PLACUSZKI budyniowe | Palce Lizać
składniki:

275 g mąki pszennej
opakowanie budyniu 40 g - np. waniliowy, śmietankowy, malinowy
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru (ja dałam w połowie cukier z wanilią)
2 jajka
375 g jogurtu naturalnego (dałam po połowie z kefirem)
2 duże jabłka pokrojone w dość drobną kostkę

przyrządzanie:

Zmieszaj razem suche składniki, a w drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj lub zmiksuj.
Dodaj pokrojone jabłka i dokładnie wymieszaj.
Smaż na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem (ja przykrywałam patelnię pokrywką i smażyłam placuszki na małym ogniu).
Po usmażeniu posyp placki cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation