Kuchnia

Przepisy

Papryka faszerowana kurczakiem -

Papryka czerwona- 2 szt.
Pierś z kurczaka- 1 podwójna
Ryż - 0,5 szklanki
Jajko- 1 szt.
Natka pietruszki- 1 pęczek
Mozzarella tarta- 10 dag
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek - do wysmarowania naczynia

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Przygotowanie

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pietruszkę posiekaj. Wymieszaj ryż, mięso, cebulę i posiekaną natkę. Wbij surowe jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Paprykę umyj o poprzekrawaj wzdłuż na pół. Posól i popieprz od środka. Wypełnij farszem. Włóż do naczynia wysmarowanego oliwą. Piecz przez 45 minut w temp. 180 stopni C. Posyp mozzarellą. zapiekaj jeszcze przez 5-10 minut do czasu aż ser się ładnie zrumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation