Kuchnia

Przepisy

Aromatyczne roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami



Składniki:

dla 4 osób

1 bakłażan pokrojony w cienkie plastry

1 żółta cukinia pokrojona w cienkie plastry

1 zielona cukinia pokrojona w cienkie plastry

Na mus serowy:

300 g kremowego sera koziego

100 g suszonych pomidorów z zalewy ziołowej pokrojonych w paseczki

1 łyżka posiekanych kaparów

1 rozgnieciony ząbek czosnku

2 łyżki posiekanej świeżej bazylii

sól

pieprz cayenne

ostra papryka

1 pęczek rukoli

miąższ z 4 pomidorów bez skórki

8 gałązek tymianku

włoski sos winegret

4 łyżki ciemnego kremu balsamico



Warzywa skrop oliwą i sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, upiecz na grillu. Wszystkie składniki musu połącz i dopraw do smaku. Upieczone na grillu plastry cukinii i bakłażana układaj na przemian na folii spożywczej. Następnie nałóż mus serowy. Dokładnie zawiń, formując rulony. Tak przygotowane roladki wstaw na dwie godziny do lodówki. Po schłodzeniu roladki pokrój w poprzek i ułóż na talerzach. Udekoruj pomidorami, rukolą i gałązkami tymianku. Przed podaniem skrop sosem winegret i kremem balsamino.

Przepis: Robert Sowa, Mistrz Kulinarny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation