Kuchnia

słodkości

TRUFLE KAROBOWO-KOKOSOWE Z NUTĄ POMARAŃCZY

Składniki
na 12-14 średnich trufli

1 szklanka daktyli suszonych
1/2 szklanki wiórków kokosowych + do obtoczenia
3 łyżeczki karobu
skórka z 1 pomarańczy








Przygotowanie

Daktyle zalewamy gorącą wodą i ostawiamy na kilka minut. Pomarańczę parzymy wrzątkiem, myjemy, wycieramy i ścieramy skórkę.

Daktyle przekładamy do miski (bez wody z moczenia) i blendujemy "żyrafą" na gładką masę. Dodajemy karob, wiórki (można dodać ich więcej) i skórkę z pomarańczy. Dokładnie mieszamy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Polecam to zrobić, bo zaraz po przygotowaniu nie czuć w ogóle pomarańczy, smaki muszą się przeżreć :)

http://www.weganka.com/2015/03/trufle-karobowo-kokosowe-z-nuta.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation