Kuchnia

słodkości

TARTALETKI Z OWOCAMI

Proporcje na 6 tarteletek wielkości dłoni:
Spód ciacha:
- 50g mąki migdałowej
- 50g mąki kokosowej
- 30g mielonego siemienia lnianego
- 20g cukru kokosowego
- 30g wiórek kokosowych

Krem:
- 200g śmietanki kokosowej z mleka real thai - jest b.tłuste
- 50g cukru kokosowego

Wykonanie:
Suche składniki łączymy, wyrabiamy ciasto, wyklejamy tarteletki (posmarowane olejem koko), pieczemy w piekarniku przez 12-15 mim w 160 stopniach.

Owoce do dekoracji - brakło świeżych, więc tym razem mrożone jagody, borówki, porzeczki

https://www.facebook.com/bodyidea/photos/a.741353525994664.1073741826.739535609509789/833958796734136/?type=3&theater
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation