Kuchnia

słodkości

WIELKANOCNE MINI MAZURKI Z KREMEM KOKOSOWYM

Wielkanocne mini mazurki z kremem kokosowym

Składniki:
Spód:
4 jaja
5 łyżeczek erytrolu
4 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
100g wiórków kokosowych
2 szklanki mąki kokosowej
1 łyżka sody oczyszczonej

Krem kokosowy:
Pół puszki mleka kokosowego
2 łyżki zmielonego erytrolu

Ozdoby:
Ulubione bakalie i orzechy

Wykonanie:
W misce ucieramy jajka wraz z erytrolem i w między czasie nagrzewamy piekarnik do 190 stopni. Przesiewamy razem mąki z sodą oczyszczoną, rozpuszczamy olej i łączymy wraz z jajkami, następnie dodajemy mąki. Ugniatamy na twardą masę, którą wylepiamy foremki wraz z rantami – można wcześniej posmarować masłem by ciasto nie przywarło. Wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy tartelinki do wystygnięcia i przygotowujemy krem.
Mleko kokosowe chłodzimy wcześniej w lodówce ok. 12h, następnie wyjmujemy stałą, tłustą masę i ucieramy mikserem wraz z pudrem z erytrolu.
Powstałą, gęstą masą wykładamy mazurki i dekorujemy bakaliami.

https://www.facebook.com/bodyidea/photos/a.741353525994664.1073741826.739535609509789/793185897478093/?type=3&theater
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation