Kuchnia

słodkości

JAGLANA PANNA COTTA

Składniki
na 6 sztuk

3/4 szklanki kaszy jaglanej
2 szklanki wody lub mleka roślinnego
2 laski wanilii
2 łyżki cukru pudru
10 truskawek








Przygotowanie

Kaszę jaglaną opłukujemy pod wodą, a następnie gotujemy w wodzie lub mleku. Do garnka dodajemy rozkrojone laski wanilii.

Gdy już kasza się ugotuje, wyjmujemy wanilię, dodajemy cukier puder i bardzo dokładnie blendujemy.

Masę przekładamy do silikonowych foremek, będzie się kleiła, więc "wciskamy" ją zwilżoną w wodzie łyżeczką. Foremki wkładamy do lodówki na godzinę.

Ostrożnie wyciągamy panna cottę z foremek i polewamy musem z zmiksowanych truskawek.

http://www.weganka.com/2014/06/panna-cotta-z-kaszy-jaglanej.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation