Kuchnia

słodkości

PROTEINOWA CZEKOLADA

80 g oleju kokosowego
30 g masła orzechowego (u mnie migdałowe chrunchy)
30 g odżywki białkowej (dowolny smak, najlepiej oczywiście pasuje czekolada)
20 g kakao
słodzik
opcjonalnie: dowolne dodatki typu orzechy, wiórki kokosowe, żurawina, itp.

Podgrzewamy olej i masło, cały czas mieszając. Gdy składniki się połączą, zdejmujemy je z kuchenki, dodajemy kakao, odżywkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy powoli słodzik, aby osiągnąć satysfakcjonujący nas poziom słodkości. Tylko nie zjedzcie całe masy przy "próbowaniu"! :)

Czekoladę przekładamy do silikonowych foremek w dowolnym kształcie i jeśli chcemy, posypujemy dodatkami. Jeśli nie macie foremek, możecie użyć dowolnego pojemnika/talerza/czegokolwiek innego, wyłożonego folią spożywczą. Wstawiamy masę do lodówki do zastygnięcia.

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/04/proteinowa-czekolada-na-redukcji.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation