Kuchnia

słodkości

CZEKOLADOWY CYTRYNOWIEC

Składniki:
Czekoladowy spód:
✔ 60g mąki z prosa
✔ 60g mąki ryżowej
✔ 60g mąki ziemniaczanej
✔ 3 łyżki kakao
✔ 100g masła klarowanego
✔ 3 jajka
✔ 5 łyżeczek erytrolu

Wykonanie:
Łączymy w misce mąki, dodajemy kakao i erytrol, wbijamy jajka, rozpuszczamy masło klarowane i po przestygnięciu dodajemy do suchej masy. Łączymy, wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia (u nas forma o śr 29 cm). Wkładamy do piekarnika na 30 min w 180 stopniach (do suchego patyczka). Zostawiamy do przestygnięcia.

Masa cytrynowa:
✔ 5 dużych cytryn
✔ 4 łyżki agaru
✔ 1,2 l gorącej wody
✔ 4 łyżeczki erytrolu

Wykonanie:
Wyciskamy sok z cytryn, gorącą wodą zalewamy agar i mieszamy do rozpuszczenia, wlewamy do agaru sok z cytryn. Zostawiamy do wystudzenia. Po czym wlewamy masę na czekoladowy spód i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

Dekoracja:
Składniki:
✔ 2 łyżki kakao
✔ 2 łyżki oleju kokosowego
✔ 1 cytryna pokrojona w plastry (wcześniej sparzona

https://www.facebook.com/bodyidea/photos/a.741353525994664.1073741826.739535609509789/843716689091680/?type=3&theater
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation