Kuchnia

słodkości

WANILIOWE CIASTO Z BIAŁEJ FASOLI Z TRUSKAWKAMI

Składniki na 8 porcji (foremkę o średnicy 28 cm)

2 puszki białej fasoli
300 g banana
3 jajka
50 g miodu
słodzik
ok. 300 g truskawek
pół łyżeczki mielonej wanilii

wartość energetyczna 1 porcji: ok. 170 kcal
B: 8,4g T: 2,8 g W: 24,2 g

Fasolę odsączyć, przełożyć do miski razem z bananem, dokładnie zblendować. Dodać miód, jajka, słodzik (u mnie stewia), oraz wanilię, jeszcze raz zblendować. Masę przełożyć do natłuszczonej foremki, na wierzchu poukładać pokrojone w kawałki truskawki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.

http://zdrowonajedzona.blogspot.com/2015/06/waniliowe-ciasto-z-biaej-fasoli-z.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation