Kuchnia

słodkości

COOKIE DOUGH REINVENTED

Składniki (na 20 porcji):
400g ugotowane cieciorki
100g odżywki waniliowej o smaku french vanilla
100g syropu klonowego sugarfree
1 jajo
50g masła orzechowego (użyłam Nuts'n'more smak toffeecrunch) może być również tahini!
Questbar – smak double choccolate chunk
20g chipsów czekoladowych (gorzka czekolada 100%!)
łyżeczka kamienia winnego
łyżeczka soli himalajskiej
Przygotowanie:

Questbara dokładnie siekamy. Łączymy w miseczce z chipsami czekoladowymi.
Pozostałe składniki dokładnie blendujemy na jednolitą masę.
Tak przygotowane ciasto mieszamy z posiekanym Questbarem oraz chipsami.
Ciasto smakuje tak upieczone jak i w formie masy.
Foremkę/blaszkę smarujemy olejem kokosowym lub wykładamy papierem do pieczenia. Masę wykładamy do naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 170 stopni. Czas pieczenia może się różnić w zależności or piekarnika i pożądanego stopnia wypieczenia.

Właściwości (jednego kawałka):

Wartość kaloryczna: 76 kcal
Białko: 7,6g
Węglowodany: 5,4g
Tłuszcze: 2,5g

http://agnieszkakulaga.com/cookie-dough/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation