Kuchnia

fit słodkości

Dietetyczne mini-serniczki z musem dyniowym!
Składniki na ok. 17 mini-serniczków:

800g sera twarogowego – 0% tłuszczu
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko + 1 białko
odrobina aromatu waniliowego
4 – 5 łyżek cukru brzozowego
dżem z dyni – najlepiej domowej roboty!
Twarożek przekładamy do miski, dodajemy cukier brzozowy, dwie łyżki mąki ziemniaczanej, aromat waniliowy, jajko i dodatkowo 1 białko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przekładamy masę do papilotek (najlepiej umieścić je w foremce na muffinki) i na każdym mini-serniczku kładziemy łyżeczkę dżemu dyniowego. Za pomocą wykałaczki robimy szlaczki z dyniowego musu. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Następnie wkładamy formę do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy przez 30 minut. Serniczki pozostawiamy do wystygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation