Kuchnia

fit słodkości

Dietetyczne cynamonowe muffiny
Składniki:
4 białka
1 żółtko
2 łyżeczki oleju kokosowego
4 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
8 łyżek otrębów owsianych
4 łyżki beztłuszczowego twarożku
3/4 szklanki naturalnego mleka sojowego
łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gorzkiego prawdziwego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki słupków migdałów
stewia

Przygotowanie:
Białka ubić na pianę. Otręby, olej kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia, twarożek, rozgniecioną stewię, żółtko, cynamon, kakao, mleko sojowe oraz migdały dokładnie wymieszać (w razie konieczności podlać odrobiną wody). Połączyć z ubitą pianą, umieścić w foremkach i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25-20 minut.
jedna około 40 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation