Kuchnia

fit słodkości

pyszne fasolowe brownie

składniki (na 6 porcji; 20x20 cm):
1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej
4 jajka
3 łyżki oliwy
⅔ szkl fruktozy (na I fazę słodzik)
3 łyżki kakao
½ łyżeczki kawy (opcjonalnie)
¼ szkl mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
garść pokruszonej czekolady o jak największej zawartości kakao

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Formę do pieczenia wyłóż pergaminem (nie smaruj!).
Wszystkie składniki wrzuć do malaksera i zmiksuj na gładką masę. Przelej do formy. Piecz 35-40 minut.
Podawaj z dowolnym dodatkiem, byle zgodnym z SB (u mnie maliny).
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation