Kuchnia

fit słodkości

Fit Princessa

Spód:
1 łyżka płatków owsianych
2 łyżki mleka
1/2 łyżeczki płynnego miodu
W miseczce wymieszać otręby, płatki owsiane oraz płynny miód i mleko. Przełożyć na talerz, i rozprowadzić cienką warstwę. Zapiec w mikrofali 1 minutę i 30 sekund. Gdy masa ostygnie zgniatamy ją w dłoni i formujemy prostokątny spód. Odkładamy na talerzyk wyłożony folią spożywczą i chłodzimy w lodówce na czas przygotowania kremu.

Krem:
2 łyżeczki mleka w proszku
2 łyżki mleka
3 łyżki serka śmietankowego
3/4 łyżeczki miodu
3 łyżki wiórków kokosowych
W małej misce rozrobić mleko w proszku i mleko, dodać pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę. Można schłodzić w lodówce jeśli masa będzie zbyt rzadka.

Gotową masę wyłożyć na spód owsiany i wyrównać. Posypać wiórkami. Batonik najlepiej smakuje schłodzony.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation