Kuchnia

Wigilia

Śledzie po królewsku

Składniki:
300 g filetów śledziowych z oleju - 5 pojedynczych filetów
szklanka groszku konserwowego - 200 g
3 średnie jajka
mała cebula - 100 g
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany kwaśnej 18%
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy delikatesowej
po szczypcie soli i pieprzu
garść koperku lub szczypiorku
Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Cebula ważona była przed obraniem.
Z podanych składników otrzymasz cztery spore porcje sałatki śledziowej po królewsku.

Bardzo lubię szykować sałatki śledziowe. Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, więc komponowanie z nich dań jest dla mnie czystą przyjemnością. Sałatka śledziowa po królewsku jest nie tylko super smaczna, ale i szybka do zrobienia. Polecam ją nie tylko na Święta. Będzie idealną przystawką na zimno na każde przyjęcie lub spotkanie rodzinne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation