Kuchnia

Wigilia

Domowe rolmopsy z papryką
Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania
Składniki:
6 filetów śledziowych
1/2 czerwonej papryki
1 cebula
pieprz czarny
wykałaczki
Zalewa
2/3 szklanki wody
1/3 szklanki octu 10%
1/2 łyżeczki białej gorczycy
2 listki laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 łyżki oleju

Wykonanie:
W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki zalewy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 3 minuty na małym ogniu. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem. Paprykę kroimy w paseczki.

Na filecie układamy cebulę, paseczki papryki, pieprzymy i ciasno zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczkami, układamy ciasno w słoiku i zalewamy zimną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 3-4 dni, żeby się zamarynowały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation