Kuchnia

Zdrowe i fit słodkości

.: Brownie Fit. Bezglutenowe i z Avocado.
Składniki :

1 avocado duże u mnie dokładnie 100 g miąższu
1 banan u mnie 110 g
100-125 ml syropu klonowego lub syropu z agawy
60 g mąki kokosowej
50 g kakao ciemnego holenderskiego
5 ml ekstraktu waniliowego (1 łyżka)
3 jajka duże
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Wykonanie:

1. Awokado obrać,wydrążyć miąższ oraz zblendować na gładkie pure z bananem oraz syropem klonowym oraz ekstraktem waniliowym.
2. Odważyć sypkie składniki. Do pure dodawać pojedynczo jajka mieszać do uzyskania lśniącej konsystencji nie miksować!!! by nie napowietrzać niepotrzebnie masy
3. Dodać mąkę oraz przesiane kakao z solą i sodą . Mąki nie przesiewamy a kakao tak ponieważ minimalizujemy ryzyko tworzenia grudek.
4. Formę 20x20 natłucić i rozprowadzić równomiernie masę. Piec w 180 st. C przez 25-28 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation