Kuchnia

Zdrowe i fit słodkości

batonik bounty paleo ( bez glutenu, cukru) - Składniki na nadzienie:
200g wiórków kokosowych
⅓ szklanki mleka kokosowego (najlepiej tego kremu z góry puszki)
2 łyżki oleju kokosowego
2-3 łyżki miodu

Składniki na polewę
1 duża gorzka czekolada
3 łyżki oleju koksowego
2-3 łyżki mleka kokosowego
(jak ktoś lubi bardzo słodkie może dodać miód)

Przygotowanie:
Składniki na nadzienie wrzucamy do miski i mieszamy, następnie formujemy w kształt i wielkość batoników (możemy zrobić kilka małych albo jeden super wielki bounty).

Wstawiamy do lodówki na około godzinę, aż nasze batoniki stwardnieją.

Kolejno rozpuszczamy w garnuszku czekoladę, olej kokosowy oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i w tak rozpuszczonej czekoladzie zanurzamy nasze batony (co najmniej dwukrotnie).
Oblane czekoladą batoniki odkładamy do lodówki, aby czekoladowa polewa zrobiła się twarda. Przed zjedzeniem posypujemy batonik bounty wiórkami kokosowymi.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation