Kuchnia

Zdrowe i fit słodkości

Surowe ciasto kokosowo – czekoladowe z malinami i jagodami

Składniki (na małą tortownicę):

3 dojrzałe banany
125 g kakao
50 g migdałów
50 g mąki kokosowej
1 puszka mleczka kokosowego, dobrze schłodzonego
2-3 łyżeczki erytrytolu lub ksylitolu
maliny i jagody
płatki kokosowe

Przygotowanie:

Przygotuj spód. Zblenduj banany, kakao, migdały i mąkę kokosową. Tortownicę (lub inną formę) wyłóż papierem do pieczenia. Formę możesz sobie dowolnie obrać, im mniejsza, tym grubszy będzie spól. Rozłóż ciasto równomiernie na papierze. Wstaw na noc do lodówki lub na 1 godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie możesz zdjąć papier i wyłożyć spód na paterę (talerz). Jeżeli zamierzasz podać ciasto w formie, w ogóle nie musisz wykładać jej papierem.

Z mleczka kokosowego przełóż samą śmietankę do wysokiego pojemnika. Dodaj eryrtrytol i ubijaj na wysokich obrotach aż stanie się gęsta. Tutaj polecam użyć mleczka kokosowego z Rossmana. Ma doskonały skład (tylko woda i kokos), dużo śmietanki kokosowej i doskonale się ubija.

Wyłóż ubitą śmietankę na spód. Przybierz dużą ilością owoców i płatkami kokosowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation