Kuchnia

kuchnia

Racuchy light
Składniki: (mi wyszło 7 sztuk)

składniki suche:
1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
garść żurawiny i słonecznika
składniki mokre:
1 szklanka maślanki lub kefiru
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka oleju
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki suche wymieszać dokładnie w misce. W osobnej misce zrobić to samo z mokrymi składnikami.
2. Zawartość obu misek połączyć. Powstanie gęste ciasto.
3. Patelnie teflonową rozgrzać i smażyć na niej placuszki. U mnie jedna duża łyżka = jeden racuszek.
Koniecznie podawać z syropem klonowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation